Birs lekvár

Egy érintésnyi őszi hangulat.

Összetétel: 75 %  birsalma ;  25 %  répacukor

Loading Kosár frissítése…

Borsmentás eper

A borsmenta hűvös íze izgalmassá teszi.

Összetétel: 83 % eper ; 17 % répacukor ; borsmenta

Loading Kosár frissítése…

Cigánymeggy

A cigánymeggy különleges ízét minden lekvár kedvelő áhítja.

Összetétel: 77 % cigánymeggy ; 23 % répacukor

Loading Kosár frissítése…

Csipke lekvár

Szép példája a kézműves lekvároknak. Megéri az aprólékos munka.

Összetétel: 70 %  csipkebogyó hús ;  30 %  répacukor

Loading Kosár frissítése…

Gyömbéres alma lekvár

A gyömbér tiszta íze és az alma kedvessége házasodik ebben a lekvárban.

Összetétel: 89 %  alma ;  10 % répacukor ; 1 %  gyömbér

Loading Kosár frissítése…

Gyömbéres körte lekvár

A gyömbér mindig izgalmas ízt ad.

Összetétel: 62 %  körte ;  31 % alma ; 7 % répacukor ; gyömbér

Loading Kosár frissítése…

Karácsonyi körte

Mézeskalácsos kedvesség a gyermekeknek.

Összetétel: 62 %  körte ;  31 % alma ; 7 % répacukor ; fahéj,szegfűszeg,ánizs

Loading Kosár frissítése…

Mazsolás diós alma lekvár

Klasszikus ízek, olyan mindenki kedvence.

Összetétel: 75 %  alma ;  15 % répacukor ;   5 %  mazsola ;  5 %  dió

Loading Kosár frissítése…

Meggy lekvár

A meggy friss ízét, húsának finom fanyarságát minden falatban érezni.

Összetétel: 83 % meggy ; 17 % répacukor

Loading Kosár frissítése…

Sárgabarck lekvár

A sárgabarack lekvárt nagymamáink módszerével készítem el.

Az érett és hibátlan gyümölcsöket megmosom,majd forró vízbe teszem és onnan kivéve meghámozom. A fél barackokat lassan főzöm és ha megfelelő mennyiségű vizet veszített kilogrammonként kb. 20 dkg cukorral édesítem. Még főzöm egy kicsit, majd kiporciózom.

Összetétel: 82 % sárgabarack ; 18% répacukor

 

 

Loading Kosár frissítése…