Tájékoztató a távollevők közötti szerződéskötésről

A szerződés tárgya a Valami finom webshopban található valamennyi lekvár és egyéb készítmény. A termékek bővebb jellemzőit és leírásait a hozzátartozó aloldalon ismerheti meg.

A megrendelőlap kitöltésével és elküldésével és annak Lehoczkyné Serfőző Enikő e-mail által történő visszaigazolásával a 17/1999.(II.5.) Kormányrendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre Lehoczkyné Serfőző Enikő őstermelő (Székhely: 6726 Szeged Pinty u.7/4., Telefon: 06/30/488-8051, E-mail: serfozoe@gmail.com, Nébih engedély száma: 05-T-0868 , őstermelői igazolvány száma: 1857468, adószáma: 79241366-1-26 , nyilvántartásba vevő hatóság: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, 6720 Szeged Széchenyi tér 10.  mint Szolgáltató, valamint a Megrendelő, mint Vevő között az alábbi feltételek szerint:

A Szolgáltató köteles a Vevő által a Megrendelőlapon kiválasztott termékeket az azon megjelölt szállítási címre postai úton eljuttatni. Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a Szolgáltató köteles haladéktalanul e-mail vagy telefon útján felvenni a kapcsolatot Vevővel a továbbiak egyeztetése érdekében.

Vevő köteles az általa feladott Megrendelőlapon megjelölt és a Szolgáltató által a megadott címre kiszállíttatott termékeket átvenni, a Szolgáltató által küldött visszaigazoláson feltüntetett vételárat- mely a termékek csomagolási és szállítási költségeit is tartalmazza, ( a termék ÁFA mentes) – készpénzben a kézbesítő részére kifizetni.

Az esetleges jogviták elbírálására Felek – hatáskörtől függően – a Szegedi Városi Bíróság, illetve a Szegedi Megyei Bíróság illetékességét kötik ki. Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.

A honlap használatának segítségével létrejövő szerződések nyelve a magyar, az ily módon kötött szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, és azokat Lehoczkyné Serfőző Enikő nem iktatja.

Vásárlás, rendelés menete

A termékek két csoportban – édes- és sós finomságok- találhatóak meg, olvasható a termék leírása és az ára.

Ha valamelyik terméket meg szeretné vásárolni/rendelni akkor a termék ára mellett található gombbal kérheti, hogy Lehoczkyné Serfőző Enikő virtuálisan belehelyezze a megrendelő webes kosárba a kívánt terméket. A kiválasztott termék rendelni szándékozott darabszáma a következő ablakban állítható be. Amennyiben többféle terméket  is szeretne vásárolni, úgy mentse el a kosár tartalmát és a baloldali édes és sós menüpontokra kattintva újra böngészhet milyen finomságot szeretne még. A kosár tartalmát a választott finomságok végösszegével együtt folyamatosan nyomon követheti a jobboldali sávban. Ha már mindent összegyűjtött, amit vásárolni szeretne, úgy nyomja meg a tovább gombot.

Az itt megjelenő Megrendelő adatlapon szükséges minden adat kitöltése.
Ha úgy dönt, hogy változtatni szeretne a termékek mennyiségén vagy összetételén, a vissza gombbal a kosár tartalmához juthat. Lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is.

Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg a Valami finomat a serfozoe@gmail.com email címen vagy a 06/30/488-8051 telefonszámon. Ha úgy érzi van ötlete hogyan lehetne felhasználó barátabbá tenni a webshopunkat, örömmel fogadjuk a fenti elérhetőségek bármelyikén.

Megrendelését 48 órán belül, a megadott e-mail címre küldött elektronikus levélben visszaigazoljuk. Kérjük a visszaigazolást minden esetben várja meg! Családunk ellenőrzi a megrendelését és visszaigazolásban tájékoztatjuk a termékek állapotáról, a kiszállítás időpontjáról és az esetlegesen felmerülő szállítási költségekről. Amennyiben a visszaigazolás az adott határidőn belül nem érkezik meg Önhöz, nem köteles a terméket megvásárolni vagy a szolgáltatást igénybe venni.

A megrendelt termék(ek)et a visszaigazolásban feltüntetett napon, előzetes egyeztetés után, postai csomagküldeményként küldjük a megadott szállítási címre. A szállítást postai csomagküldés igénybevételével tudjuk teljesíteni munkanapokon 08.00 és 16.00. között, melynek költsége a Magyar Posta Zrt. mindenkori díjszabása szerint alakul. Lehoczkyné Serfőző Enikő fenntartja azt a lehetőséget, hogy esetenként a postától eltérő futárszolgálatot alkalmazzon.

Magyarország területén belül a Magyar Posta Zrt-vel történő szállítási díj meghatározása a következőképpen alakul (külön csomagolási költséget nem számítunk fel):
– a csomag díja utánvéttel  bruttó 1.980,- Ft – azaz egyezerkilencszáznyolcvan forint, 20 kg-ig.

Amennyiben pontosan meghatározott időben szeretné megkapni csomagját, magasabb szállítási költség mellett van lehetőség egy 2 órás időintervallum lefixálására. Ebben az esetben a szállítási költséget egyénileg tudjuk meghatározni.

A. csomagküldő szolgáltatásának működési területe Magyarország egész területe. Mivel külföldre nem áll módunkban szállítani, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot. Megértésüket köszönjük!

Mindenkor betartom az árukereskedelem tisztességes etikai normáit. Bármilyen felmerülő probléma esetén a vevők érdekeinek maximális figyelembevételével járnak el. A termékismertetőknél leírtakat oly módon tervezték, hogy semmiképpen ne adjanak félreérthető információkat. Nem rendelkezem magatartási kódex-szel.

Garancia és jótállás

Termékeinket a gyártók által biztosított, a Fogyasztóvédelmi Törvényben előírtakkal összhangban lévő jótállási feltételekkel hozzuk forgalomba.

A jótállást kizáró tényezők
Kérjük a csomag sértetlenségét a kézbesítő előtt szíveskedjék ellenőrizni! Ha sérülést lát, vetessen fel jegyzőkönyvet, és ne vegye át a csomagot. Utólagos reklamációt a csomag fizikai sérüléséről jegyzőkönyv nélkül nem áll módunkban elfogadni.

Nem áll módunkban a jótállást érvényesíteni a következő esetekben:
– ha a színhiba látható, de a termék nyitott állapotban van.
– ha a termék sértetlen átvételét igazoló dokumentum aláírása után a vásárló külsérelmi   hibára hivatkozik.
A vásárlástól való elállás joga, módja, következményei
A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni. Ezt az igényét jelezheti e-mailen a serfozoe@gmail címen vagy a 06/30/488-8051-as telefonszámon. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselési kötelezettség nem terheli.

Amennyiben a vásárlástól az áru átvételét követően el kíván állni, akkor azt a következő módon teheti meg:
o A fogyasztó a szerződéstől 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.
o Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami bontatlan.
o Nem vonatkozik az elállási jog, az átvétel után megsérült termékekre.
o Elállásra vonatkozó igényét e-mailben, személyesen vagy telefonon kell bejelentenie.
o Az áru ellenértékét a termék személyes visszajuttatásakor azonnal visszafizetjük. Amennyiben postán, vagy futárszolgálattal küldi vissza a terméket legkésőbb az áru megérkezését követő 5 munkanapon (de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül) belül visszautaljuk az összeget a vevő által megadott bankszámlaszámra.
o A visszatérítés nem vonatkozik a kiszállítási költségekre, valamint a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a Megrendelőnek kell viselnie.

o Abban az esetben, ha a vevő a terméket kibontotta, és nem sikerült tisztázni a reklamáció okát, nem vállalom a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatom a vásárlónak, a vevő költségére.
o Amennyiben a termékről felbontás után a futár jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cserelehetőséget biztosítunk. Ebben az esetben a sérülést a futár által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja.

Amennyiben a Vevő a termék kézhezvételének napjáig nem kapta meg a megrendelés visszaigazolását, annak kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónapig gyakorolhatja elállási jogát.

Ha Lehoczkyné Serfőző Enikő. a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, erről a fogyasztót haladéktalanul tájékoztatja.

A Vevő nem jogosult elállási jogát gyakorolni, ha olyan árut vásárol, amely a Vevő személyéhez kötött, illetve amelyet a Vevő utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, gravíroztak vagy címkéztek.

Lehoczkyné Serfőző Enikő a nyomtatott formában a megrendelt termékek mellett a vevők számára eljuttatja az elállás feltételeit.

Adatvédelem

Tájékoztatjuk vásárlóinkat, hogy Lehoczkyné Serfőző Enikő őstermelő webshopján keresztül zajló megrendeléseik vagy egyéb technikai eszköz útján megadott személyes adatok nyilvántartásába kerülnek. Ezeket az adatokat kizárólag piackutató és ajánlattevői tevékenységükhöz használja fel, harmadik félnek nem adja át.

A személyes adatok nyilvántartásba vétele és kezelése a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény, valamint a Kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. Törvény alapján történik.
A Vásárlói adatok a szállítás és kézbesítés idejére átadásra kerülnek a Szolgáltató cégeknek (Posta, Futárszolgálat). Adatait írásos vagy e-mailben történő kérésre a Szolgáltató bemutatja, módosítja vagy törlik (kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény Kötelez).

Üzemeltető adatai:

Lehoczkyné Serfőző Enikő
Elérhetőség: Telefon: 30/488-8051, Email: serfozoe@gmail.com.
Székhely: 6726 Szeged, Pinty u.7/4.
Nébih szám: 05-T-00868,

Őstermelői igazolvány száma: 1857468,

Adószáma: 79241366-1-26 ;

Nyilvántartásba vételi hatóság: Szeged Város Megyei Jogú Önkormányzata

Kapcsolódó jogszabályok

* A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény
* A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény
* Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény
* A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény 205/B. § (2) bekezdés
* A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény
* A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény
* A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény
* A környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról szóló 1995. évi LVI. törvény 2. § (2) bekezdése
* A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet
* A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 2010/2009. (IX.29.) Kormányrendelet
* A termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályairól szóló 4/2009. (I.30.) NFGM-SZMM együttes rendelet
* A környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról szóló 1995. évi LVI. törvény végrehajtásáról 10/1995. (IX. 28.) KTM rendelet